setmanarisoller.catsepBlogs del Setmanari Sóller

Líbia i la Comunitat internacional. Gadafi del gran amic i ara l’enemic públic numero u

23 març 2011 – 21:32

La lentitud en la presa de decisions de la Comunitat Internacional, es cobra un alt tribut de vides humanes innocents que moren assassinats debut a la inoperància de la institució. A Kosovo, varen intervenir quan el genocidi estava consumat. I amb la intervenció a Líbia, ha faltat molt poc. Quasi segur, hauran de lluitar contra armes fabricades per diferents països europeus que els hi varen vendre a Gadafi quan era “el gran amic”. La incoherència és una patent en les Nacions Unides.

I jo pens que existeix una gran responsabilitat dels seus membres per omissió. També veurem quina serà la intervenció si és que arriba al Iemen.

Gadafi fins ara ha estat massacrant una part del poble Libi que el vol defora, amb l’armament que els hi ha venut països de la Comunitat Internacional. Països que a la vegada, amb la resolució de les Nacions Unides , d’exclusió aèria i d’intervenció militar, haurà d’exposar els seus soldats a les armes fabricades en els seus països d’origen, tot a canvi que l’autòcrata, dictador i feixista Gadafi, els hi anés subministrant l’apreuat petroli i gas.

Crec que s’hauria de crear una iniciativa de signatures a la Comunitat internacional sol.licitant que cap país membre pugui vendre armament als països on els drets humans són trepitjats vilment i en el que no existeixi un sistema democcràtic.

Creant per la seva verificació una comissió independent.

Signant tots els mandataris dels països de la Comunitat Internacional un document explicit i ben clar de compromís en la no venda d’armes. Seria una manera de mostrar la seva coherència i no la seva incongruència.

Així i tot Rússia es convertirà en el 2011 en el segon exportador d’armament del món. Tenien ja signat un contracta amb un país com és el Iemen.

Aquesta nota, serà una nota oberta, en la que a mida que vagi esbrinant notícies sobre el tema que he escrit, aniré informant progressivament.

  1. Una resposta a “Líbia i la Comunitat internacional. Gadafi del gran amic i ara l’enemic públic numero u”

  2. es escandalós que els “mercats” ens tinguin aferrats a tots i no precisament per estimar-nos, mes aviat per que ens aguantem i “produïm” que es la nostra tasca, grrrr!!

    Per Estel el març 27, 2011

Perdó, el comentaris per aquesta entrada estan tancats ara mateix.