setmanarisoller.catsepBlogs del Setmanari Sóller

Dia de Tots Sants: Record pel nostres morts i els nostres assassinats

1 novembre 2008 – 11:54

Hom quan arriba a certa edat, passada la cinquantena, porta molts morts a l’espatlla. Uns per llei natural de vida i d’altres: infants, adolescents que ni varen tenir temps de testar la vida. La mort té una mesura estranya que a vegades se’ns fa absurda i incomprensible.

La tradició en aquest dia, mana el record individual dels morts i jo hi afegeix el record històric dels assassinats del segle XX i XXI: La nostra guerra incivil i la seva posterior repressió franquista; la Gran guerra mundial (IIª); l’Holocaust i la sol·lució final d’En Hitler i d’altres eixelebrats;Vietnam, i més a prop Iugoslàvia, Kosovo, Srebrenika amb un genocidi dins d’Europa no fa 10 anys; i la darrera Ossètia del Sud i Rússia contra Geòrgia; de segur que me’n deix d’altres.

Mils, milions d’assassinats per: Guerres, fam, manca de medicaments i decidia dels països més desenvolupats que han tret part de la seva riquesa sobre la pobresa i penúria dels altres, robant-los els seus recursos naturals; imposant situacions injustes: manu militari i d’altres en nom d’uns Déus estranys que els hi dóna la veritat absoluta i els justifica les pitjors crueltats: Llegiu, Cúpules Església Catòlica.

Com a ciutadà d’aquest gran col.lectiu anomenat Humanitat, moltes vegades em sent empegueit, al pensar que aquests drames formen part de la nostra història més recent i que si s’hagués construït la nostra història a partit d’uns altres principis que no fossin: Poder,Poder i Poder; haguessin estat evitables.

Recordem, però no facem parts i quarts i siguem prou valents i amb coratge per tenir un record per tots els assassinats i pels que encara s’estan assassinant avui en dia, mentre escric aquesta reflexió, sens que hi hagi una voluntat real d’aturar-ho.

  1. Una resposta a “Dia de Tots Sants: Record pel nostres morts i els nostres assassinats”

  2. I have some money making methods to share… It’s actually 77 different ways that you can make $100 per day online. With most of the strategies, very little, if any, investment is needed, unless you want to make things easier on yourself by outsourcing the mundane work to others, and that’s always a good way to speed up results. Otherwise, just enjoy these methods… http://cash411.info/100perday

    Per Gerardo el juny 12, 2012

Perdó, el comentaris per aquesta entrada estan tancats ara mateix.