setmanarisoller.catsepBlogs del Setmanari Sóller

Distintiu de qualitat del Pius Pius: Corrupció

2 octubre 2008 – 13:59

Els fiscals anti-corrupció aixequen una pedra i en lloc de trobar un bolet, troben una mangarrufa dineraria del Pius Pius i en una etapa concreta: La passada legislatura.

És penós i esperpèntic trobar-nos amb aquestes situacions per tots els ciutadans de les Illes Balears. Com perquè llavors es vulgui justificar creant un comite d’ètica i presentant-se com a acusació particular en una causa, com és la que ara ha provocat la detenció de devers 11 membres del Pius Pius (varis ex-alts càrrecs entre ells), pel cas del Consorci per al Desenvolupament de les Balears.El màxim responsable l’ex-conseller Cardona, no té memòria de qui li ordena que anomenàs a Antonia Ordina (una de les imputades i detinguda) com a gerent del Consorci. Què vos sembla?. A que fa pudor de tuf.

Sembla que la cúpula no en sabia res d’aquestes mangarrufes. Rosa Estaràs es troba enmig d’un huracà, ella era la vice-presidenta del Govern de les Illes Balears i sembla esser que no sabia res del que es covia, diu ella i no s’ho creu ningú. Després poden intentar dir que són casos aïllats. Un es pot fer un panxó de riure si la cosa no fos tan seriosa. Han emprat càrrecs de confiança i s’han embutxacat els doblers dels ciutadans de les Illes Balears; i esper que aquests doblers que han deixat les arques buides, siguin tornats un per un. A més d’assumir totes les responsabilitats: Civils, penals i polítiques.

Per les nostres contrades, no crec veure compareixer el comite d’ètica:tindria prou feina.  Ara bé, si vinguessin es trobarien amb actuacions que estan dins tota la legalitat, però l’ètica brilla per la seva absència, com és el cas de la concessió a Gesba de la neteja de Sóller. Un contracte per deu anys força blindat que l’actual consistori no es pot treure del damunt,  que ens costa un ull de la cara a tots els sollerics per veure que cobren per no netejar, havent de consentir que els mateixos (perles) els critiquin perquè Sóller està bruta. Aquesta n’és una i en trobarien d’altres si gratéssim.

Per cert el tema de la brutor i de Gesba, fou del més xerrats en  Forum Ciutadà que es celebrà dia 15 de setembre. No sé exactament perquè, però no vaig veure a ningú de l’oposició. Deu esser que les preocupacions ciutadanes no són prou importants per l’asssitència a aquests tipus d’actes, hom podria pensar.

Perdó, el comentaris per aquesta entrada estan tancats ara mateix.